Общи условия

Общи условия за ползване на интернет магазин www.e-vamex.bg

Моля, прочетете този документ внимателно. Той урежда взаимоотнишенията между потребителите на уебсайта www.e-vamex.bg и “Вамекс Ритейл“ ЕООД. В случай че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте уебсайта.

Настоящите общи условия  са в сила от 01.05.2020 г.

 

1. Правни дефиниции
ФИРМАТА или ДРУЖЕСТВОТО означава „Вамекс Ритейл" ЕООД
ЗЗП означава Закон за защита на потребителите.
ЗЗЛД означава Закон за защита на личните данни.

ТЗ означава ТЪРГОВСКИ ЗАКОН
САЙТ или ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН или ОНЛАЙН МАГАЗИН означава уебсайтът www.е-vamex.bg и неговите поддомейни.
КЛИЕНТ или ПОТРЕБИТЕЛ означава лице, ползващo сайта www.
E-VAMEX.bg
ЛИЧНИ ДАННИ означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ означава наложен платеж по смисъла на Закона за пощенските услуги

 

2. Общи условия
Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които Вамекс Ритейл” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. Русе, бул. Придунавски
№ 56,  ЕИК BG206506793, предоставя продукти на потребителите си чрез интернет магазина www.e-vamex.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина. Можете да се свържете със служител на e-vamex.bg на адрес бул. Придунавски № 56, на телефон 082 834 409 , 0878 780 935 или на и-мейл адрес office@vamex.bg.

 

3. Регистрация
Регистрацията в онлайн магазин e-vamex.bg не е задължителна за пазаруване. Може да използвате опцията "Бърза поръчка". При поръчка клиентът е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка, както и валиден адрес, телефонен номер и e-mail адрес.

 

4. Съгласие
С отбелязване в поле „Прочетох и се съгласявам с правилата за ползване на сайта” клиентът извършва електронно изявление с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

 

5. Политика за защита на личните данни
За да се запознаете подробно с политиката на "Вамекс Ритейл" ЕООД за събиране, обработка и защита на личните данни може да посетите тази страница: https://e-vamex.com/zashtita-na-lichnite-danni. Личните данни, които попълвате в интернет магазин e-vamex.bg при регистрация, поръчка, поръчка без регистрация или изпращане до нас на контактна форма (имейл) ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – обработка на поръчки, изпращане на информационен бюлетин и връзка с Вас, в случай на възникнали проблеми, свързани с изпълнението на Вашата поръчка. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни противозаконно на трети лица или използвани за цели, различни от описаните в раздела за защита на личните данни.

 

6. Стоки
Чрез електронна поръчка от сайта могат да бъдат закупувани единствено и само тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в Кошницата на клиента. съгласно механизма на работа на магазина. Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само, състав на продуктите, размери и други е описана от производителя на етикети на артикулите.

 

7. Цени
Всички представени в сайта цени са с основна валута български лева. Посочените в онлайн магазина цени на стоки са крайни и включват ДДС и всички данъци и такси предвидени в действащото българско законодателство.

 

8. Условия за поръчка на стоки
Доставката на стоки от "Вамекс Ритейл" ЕООД чрез онлайн магазин e-vamex.bg става след направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва адрес на доставката, информация за получателя, желан начин на заплащане, телефонен номер, имейл за връзка и се съгласява с общите условия на онлайн магазина. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

 

9. Потвърждение и изпълнение на поръчки

Служител на „Вамекс Ритейл“ ЕООД задължително потвърждава по телефона или e-mail всяка поръчка, направена от Клиента. „Вамекс Ритейл“ ЕООД си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина www.e-vamex.bg, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на "Вамекс Ритейл" ЕООД е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.

Понякога след изчерпване на продукт при неговото ново зареждане на склад е възможно да има промяна на цените. Възможно е новите наличности да са с различна по-висока или по-ниска цена.

Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, или на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по сметката на клиента.

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

 

9. Срок на доставка
Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина www.e-vamex.bg , е от два до пет работни дни.

В случай на забавяне на доставката, независимо от причините операторът на Вамекс Ритейл ЕООД е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка.

Поради огромното разнообразие от продукти срокове на доставка варират от 1 до 5 дни (стига изделието да е налично и произведено). Екипът на e-vamex.bg се ангажира всеки път да Ви подава адекватна информация за ситуацията и да Ви даде точен срок, който съгласуваме с вас предварително (преди да изпратим стоката) на посочения от Вас телефон или имейл. Ние се стараем избраните от Вас продукти, да бъдат доставени максимално бързо и удобно до дома Ви. Куриерите извършват доставките в рамките на работния ден и не можем да Ви посочим точен час на доставка.

При наличие на форсмажорни обстоятелства,
e-vamex.bg запазва правото си за предоговаряне на условията.

 

10. Условия на доставка
Клиентът получава стоката от служител на куриерската компания с която
Вамекс Ритейл ЕООД е сключила договор. При доставка на стоката клиентът получава фактура и гаранционна карта, както и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

Цената за транспорт зависи от обема и теглото на поръчаните стоки.

Плочките (фаянс, теракота и гранитогрес), ваните и мебелите за баня (шкафове и огледала) са обемисти и тежки за това цената за доставка на поръчки включващи продукти от изброените категории се поема от клиента на преференциални куриерски цени, които сме подготвили.

Екипът на Вамекс Ритейл е ангажиран след направена поръчка да Ви уведоми по телефон или на имейл за крайната цена на поръчаните продукти с включен транспорт.

11. Условия и начини на плащане
 

11.1. Наложен платеж:

При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.
При плащане при получаване на стоката, "такса наложен платеж" се заплаща от получателя (1% от стойността на поръчката).

 

11.2. Банков превод:

Плащането по банков път се извършва по предоставената от Вамекс Ритейл проформа фактура като в този случай таксата за превода се поема от наредителя. Дружеството обработва тези поръчки след получаване на плащането.

 

12. SSL сертификат за сигурност

Онлайн магазин e-vamex.bg работи с инсталиран Let's Encrypt SSL сертификат за сигурност.

 

13. Гаранционни условия
При доставката клиентът получава гаранционна карта за закупения от него артикул, която дава информация за гаранционния срок и сервиза.Всички продукти, предлагани от www.e-vamex.bg са нови в оригинални опаковки със съответния гаранционен срок определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите.

 

14. Връщане на стока
Клиентът има право да върне закупена от него стока от интернет магазина www.e-vamex.bg в срок от 14 календарни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума в 14 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефонен номер „Вамекс Ритейл“ ЕООД - 082 834 409 , 0878 780 935 и да посочи номера на фактурата за покупка на стоката. Операторът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 8:00-17:00 ч. Клиентът може да върне стоката в офиса на фирмата.
Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.
Клиентът има право да получи само стойността на върнатата стока, такава каквато е била при заявявката и закупуването.
При неизпълнение на тези условия
Вамекс Ритейл ЕООД, запазва правото си да откаже приемане на върната стока и съответно да не възстанови платената сума от Потребителя.
ВАЖНО: Съгласно Чл. 103в ал. 1от ЗЗП, при договори, при които търговецът изпраща стоките на потребителя, рискът от загуба или повреда на стоките преминава върху потребителя в момента, в който потребителят или посочено от него трето лице, различно от превозвача, приеме стоките.

 

14. Решаване на спорове
Линк за онлайн решаване на спорове за страни в ЕС - https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=BG

 

15. Данни за контакт с Вамекс Ритейл ЕООД

Седалище и адрес на управление: гр. Русе, бул. Придунавски № 56, партер.

Адрес на търговски обект: гр. Русе, бул. Придунавски № 56.

Субектите на данни могат да упражнят правата си по т. 6.1-6.10 от тази Политика, като отправят съответно писмено искане на адреса за кореспонденция на „Вамекс Ритейл“ ЕООД.

Искането може да бъде упражнено и по електронен път, като за целта трябва да е подписано от Субекта на данни с квалифициран електронен подпис по смисъла на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги и чл. 3, т. 12 от Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни трансакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО, и да се изпрати до „Вамекс Ритейл“ ЕООД на адреса на електронна поща, посочен в координатите за връзка.

Back To Top